Najnowsze przepisy
Pieczenie chleba na zakwasie zmusza nas do wyhodowania... ⇖ 3
Panna cotta z owocami (jagodami, jeżynami i malinami).... ⇖ 46
Grecka zupa z klopsikami to aromatyczne danie, które... ⇖ 32
20 listopada 2012
Największą radość sprawia mi pieczenia, szczególnie ciast drożdżowych.Wyrastanie ciasta jest magiczne. Zaglądam niecierpliwie pod ściereczkę, czekając na tak zwane podwojenie objętości. Najtrudniejsze są początki, kiedy ciasto jeszcze nie wyrasta, a ja zawsze tak samo boję się, że tym razem się nie uda.Lubię piec placki czy babki drożdżowe, ale bułeczki i podpłomyki...
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 265
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 193
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 267
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 215
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 189
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 246