5 January 2013
Źródło: https://majaskorupska.blogspot.com/2013/01/5-january-2013.html
Zima to najlepszy czas na przetwory cytrusowe, a tych owoców, tanich i dorodnych, wszędzie dookoła mnóstwo.We Francji konfitura, czy marmolada z pomarańczy jest bardzo niemal obowiązkowa do porannej kawy i croissanta. W Anglii do śniadania kontynentalnego też z pewnością podadzą marmoladę pomarańczową.A ja, w okresie świątecznym nagromadziłam takie ilości cytrusów, że nie...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 11
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 16
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 13
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 14
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 551
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 504
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 583
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 492
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 466
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 531
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 568
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 519
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 570
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 75
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 67
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 53









































