Agar – naturalny składnik do zastosowań kulinarnych i nie tylko
Źródło: https://fullsmaku.pl/2024/03/04/agar-naturalny-skladnik-do-zastosowan-kulinarnych-i-nie-tylko/
W tym artykule przyjrzymy się bliżej agarowi, substancji o szerokim zastosowaniu, zarówno w kuchni, jak i poza nią. Zapoznamy się z jego właściwościami, sposobami wykorzystania oraz korzyściami płynącymi z jego użycia. Agar, pochodzący z krasnorostów, stanowi alternatywę dla tradycyjnej żelatyny, a jego unikalne cechy sprawiają, że jest cennym składnikiem w... Continue reading →
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 9
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 15
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 12
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 14
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 14
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 23
Karkówka to mięso, które potrafi rozwinąć swój smak... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Grillowanie ryby to świetny sposób na przygotowanie... ⇖ 123
Sushi zyskuje na popularności na całym świecie, a coraz... ⇖ 172
Porcelana Krzysztof to polska marka, która od lat cieszy... ⇖ 116
Śledzie to jedno z najbardziej charakterystycznych dań... ⇖ 239
Śledzie korzenne to kulinarne dzieło sztuki, które... ⇖ 328
Śledzie w polskiej tradycji kojarzą się przede wszystkim... ⇖ 548
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 74
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 67
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 52









































