Ajvar
Źródło: https://dorotaw.blogspot.com/2017/09/ajvar.html
Aromatyczny sos z papryki bakłażana i pomidorów jest bardzo popularny na Bałkanach.Ajvar jest świetnym dodatkiem do kanapek, pieczonych i grillowanych mięs, dobrze też komponuje się z twarogiem,można również stosować go jako bazę pod sos.Nie będę ukrywać tego, że raczej jest pracochłonny, jednak warto zróbić ajvar w domu jest bardzo smacznyi żaden kupny domowemu nie...
Najnowsze przepisy
Najlepsze pierniczki imbirowe- pachnące cynamonem ale i... ⇖ 6
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 7
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 22
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Miodownik świetnie sprawdzi się jako słodki poczęstunek... ⇖ 553
Przypomnę wam przepis na deser, którego smak powinien... ⇖ 591
Baranek wielkanocny to obowiązkowy element każdego... ⇖ 674
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 113
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 80
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 73
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 58









































