Najnowsze przepisy
Wilgotne ciasto z rabarbarem i kruszonką, które idealnie... ⇖ 1
Roladki drobiowe z mozzarellą, cheddarem i szczypiorkiem... ⇖ 7
Bardzo smaczne flaczki ugotowane z indyczych żołądków i... ⇖ 1
Pieczone bataty z serem brie i żurawiną to pyszna... ⇖ 17
Alzacka tarta Flammkuchen z boczkiem i cebulą
Dzisiaj mała odmiana i zamiast włoskiego przepisu zapraszam na francuski klasyk. Alzacka tarta Flammkuchen (fr. „tarte flambée”) to specjalność Alzacji, ale również niemieckiej Nadrenii. Składa się z bardzo cienko rozwałkowanego ciasta chlebowego, tradycyjnie pokrytego cebulą, boczkiem oraz kremem z kwaśnej śmietany. Z wyglądu przypomina włoską pizzę, ale jest bez dodatku drożdży. Rezultat jest naprawdę spektakularny i niezwykle smaczny. Serdecznie polecam!...
Przepisy z bloga
Pieczone bataty z serem brie i żurawiną to pyszna... ⇖ 17
Risotto to jedno z tych dań kuchni włoskiej, której smak... ⇖ 31