Babka łaciata (marmurkowa)
Źródło: https://slodkiblog.pl/babka-laciata-marmurkowa/
Przepis na tradycyjną babkę dwukolorową, taką ze starego przepisu babci. Babka jest bardzo puszysta, wilgotna i ma bardzo przyjemną strukturę dzięki zastosowaniu odpowiednich proporcji składników. Czas przygotowania: 30 min Czas pieczenia: 60 min SKŁADNIKI (na keksówkę 22×8 lub nieco większą, sprawdzi się też forma na babkę o pojemności ok. 1,5 l) 4 jajka L 220 g cukru (1 szklanka) 250 ml oleju (1 szklanka) 60 ml mleka (1/4 szklanki) 320 g mąki (2 szklanki) 1,5...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 9
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 15
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 12
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 14
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 14
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 23
Karkówka to mięso, które potrafi rozwinąć swój smak... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Przepis na pyszne drożdżowe bułeczki zawijane z domowym... ⇖ 169
Przepis na sezonowe ciasto z rabarbarem urozmaicone... ⇖ 179
Przepis na efektowne wiosenne ciasto pełne rabarbaru. W... ⇖ 188
Przepis na kremowy sernik na zimno o niezwykle modnym... ⇖ 219
Wielkanocna babka o intensywnym czekoladowym smaku. Dzięki... ⇖ 173
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 74
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 67
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 52









































