Babka podolska (zaparzana) - Polish traditional Easter cake ( Babka ) - Torta tradizionale polacca di Pasqua (Babka)
Źródło: https://angelasdelicacies.blogspot.com/2015/04/babka-podolska-zaparzana-polish.html
#SmakoykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicaciesPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti:500 g mąki pszennej/ 17.5 oz plain white flour/ 500 g di farina tipo 0150 g cukru trzcinowego/ 5 oz cane sugar/ 100 g di zucchero di canna50 g świeżych drożdży/ 2 oz fresh yeast/ 50 g di lievito di birra frescoszczypta soli/ a pinch of salt/ a pizzico di...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 11
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 16
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 71
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 56









































