Baklava
Źródło: https://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2022/11/baklava.html
Czy wiesz, że 17 listopada to Dzień Baklavy? Ja zamierzam je uczcić własnoręcznie upieczonymi ciasteczkami. Ich przygotowanie wcale nie jest takie trudne, potrzeba dosłownie kilka składników.Ponoć baklava została przygotowana po raz pierwszy w VII w n.e. przez Asyryjczyków, wtedy był to cienki chleb przełożony mielonymi orzechami i polany miodem. Potem został on nieco...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 11
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 16
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 13
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 14
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Jesienny sernik dyniowyJesienny sernik dyniowy - prosty... ⇖ 42
Rydze - Gatita w Pytaniu na ŚniadanieRydze, to grzyby,... ⇖ 47
Rydze smażone z cebulą i czosnkiem Rydze smażone z... ⇖ 45
Scarpaccia, włoski placek z cukinii Scarpaccia, włoski... ⇖ 69
Carpaccio z arbuza z fetą Carpaccio z arbuza z fetą -... ⇖ 110
Morele - Gatita w Pytaniu na ŚniadanieUwielbiam morele!... ⇖ 84
Jogurtowiec z malinami i galaretką Jogurtowiec z malinami... ⇖ 86
Klasyczny hummus - błyskawiczny przepis Klasyczny hummus... ⇖ 113
Wędzone tofu Wędzone tofu - prosty przepisWegańska i... ⇖ 158
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 75
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 71
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 53









































