Najnowsze przepisy
Grillowany łosoś z salsą mango Zapraszam was dzisiaj do... ⇖ 8
Risotto ze szparagami (risotto agli asparagi) to wiosenne i... ⇖ 35
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już... ⇖ 42
Baranina w warzywach - kuchnia podkarpacka
Baranina w warzywach – kuchnia podkarpackaGórzyste tereny południowego Podkarpacia charakteryzują się sprzyjającymi warunki do wypasu owiec. Naturalnym jest więc, że tak w Beskidzie Niskim, jak i w Bieszczadach mięso baranie i jagnięce jest popularne i bardzo lubiane. Na mięsie tym gotuje się różnego rodzaju wywary i polewki, zapieka się jako mięsiwo, ale przede wszystkim...
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 45
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 98
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 83
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 113