Najnowsze przepisy
Ciasto kokosowe na biszkoptach Dobre i ładne ciasto bez... ⇖ 1
Bardzo prosta i smaczna zapiekanka z bakłażana - polecam... ⇖ 8
Przepis na niezwykle pyszne i pięknie się prezentujące... ⇖ 1
Przepis na szybkie i bardzo efektowne ciasto, którym na... ⇖ 84
Surówka z czerwonej kapusty z sosem majonezowymProsta i... ⇖ 66
Barszcz czerwony z Węglówki – kuchnia podkarpacka
Barszcz czerwony z Węglówki - kuchnia podkarpackaCzerwony barszcz zwykle gotuje się na zakwasie z czerwonych buraków, który odpowiada za ostry i kwaskowaty smak zupy. Zakwas często przygotowuje się z różnymi dodatkami, które aromatyzują barszcz. Niekiedy w zastępstwie buraczanego zakwasu dodaje się ocet. Dzięki niemu barszcz pozostaje kwaśny, a buraki nie tracą koloru, choć...
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 42
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 96
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 81
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 111