Najnowsze przepisy
Ciasto z rabarbarem na kefirze to pyszne, szybkie i bardzo... ⇖ 21
Sos miodowo-musztardowy gości na naszym stole od kilku lat... ⇖ 3
Szukasz inspiracji na letnią przekąskę, która zachwyci... ⇖ 20
Bardzo smaczny kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim... ⇖ 16
BAZLAMA
Bazlama jest to płaski chlebek turecki. Fajnie się sprawdza jako dodatek do innych dań. Możemy wykorzystać go do kebaba, jako spód do szybkiej pizzy, lub po prostu maczać w sosie.SKŁADNIKI:mąka pszenna - 500 gdrożdże instant - 14 gciepłe mleko - 150 mlciepła woda - 150 mloliwa z oliwek - 2 łyżkisól - 1/2 łyżeczkiWYKONANIE:Z podanych składników zagnieść...
Przepisy z bloga
Domowe masełko o śmietankowym smaku, takie pamiętamy z... ⇖ 445
Uwielbiam bataty pod każdą postacią, a te z chrupiącym... ⇖ 537