Najnowsze przepisy
Sos tzatziki z polskim akcentem Doskonały do mięs z... ⇖ 2
Rabarbarowe deserki z bita śmietaną to prawdziwa uczta... ⇖ 3
Świeża, kolorowa i chrupiąca sałatka, która doskonale... ⇖ 4
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta... ⇖ 4
Sałatka do grilla powinna być lekka, smaczna i prosta w... ⇖ 15
Zobacz moje zestawienie ciast i słodkości idealnych na... ⇖ 15
Faszerowane udka młodą kapustą to wyrafinowane danie,... ⇖ 8
Bezglutenowe sernićki z patelni
Sernićki poznałam kilka lat temu podczas podróży do Lwowa. W hotelu serwowano je na śniadanie. Tak mi wtedy posmakowały, że od tamtej pory przygotowuję je w swojej kuchni. Okazuje się, że te słodkie placuszki znane są również w Polsce pod nazwą serniczki lub syrniki. Składniki (na 4 sernićki): 250 g półtłustego twarogu (kupuję tzw. klinek)jajko1,5 łyżki mąki ryżowej...
Przepisy z bloga
Wiele lat temu przeczytałam książkę o kobiecie, która... ⇖ 15
Po pierwszym upieczeniu pieczywa na twarogu nie byłam... ⇖ 63
Nie lubię marnować warzyw, a nie przepadam za głąbem... ⇖ 85