Najnowsze przepisy
Chlebek ziołowy odrywany to idealny przepis na majówkę!... ⇖ 26
Cukinia Kala Namak Cukinia, taka z grilla to chyba moje... ⇖ 28
Namelaka czekoladowa to niezwykle kremowy krem do tortu i... ⇖ 34
Ciasto biszkoptowe orzechoweNieduże ciasto biszkoptowe o... ⇖ 42
Krem pomarańczowy z mascarpone i kremówkiProsty krem z... ⇖ 29
Biszkopt bez proszku do pieczenia
Bardzo prosty przepis na biszkopt bez oddzielania żółtek od białek i bez dodatku proszku do pieczenia. Dzięki swoim proporcjom biszkopt jest bardzo stabilny, nie kruszy się i jest idealny do przygotowania tortu. Czas przygotowania: 25 min Czas pieczenia: 40 min SKŁADNIKI (na biszkopt o średnicy 18 cm i wysokości ok. 7 cm) 4 jajka L (ok. 220 g) 130 g cukru drobnego szczypta soli 160 g mąki * Jajka powinny mieć temp. pokojową PRZYGOTOWANIE Jajka wbij do misy, dodaj cukier,...
Przepisy z bloga
Ciasto wiśniowa chmurka to przepis obowiązkowy dla osób... ⇖ 86
Przepis na intensywnie cytrynową, bardzo puszystą babę o... ⇖ 81
Bardzo prosty przepis na biszkopt bez oddzielania żółtek... ⇖ 110