Biszkopt czekoladowy

Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki. Doskonały do przekładania kremami. Wilgotny i mocno czekoladowy.Składniki:6 jaj (wielkość M)160 g cukru8 g cukru waniliowego20 g skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej120 ml mleka90 ml oleju bezwonnego180 g mąki40 g kakao10 g proszku do pieczenia Sposób wykonania:Forma o wymiarach 28x18 cm wyłożona na dnie papierem do pieczenia.Wszystkie składniki, przygotowujemy, odważamy...
Najnowsze przepisy
Masala chai to rozgrzewająca herbata pita w Indiach.Masala... ⇖ 17
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 33
Pulpety Drobiowe w Sosie Koperkowym – Obiad, Który Otula... ⇖ 30
Kiedy po raz pierwszy spróbowałem pizzy z białym sosem,... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 50
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała... ⇖ 51
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego... ⇖ 158
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 119
Dokładniej kluski ziemniaczano-dyniowe z dziurką. Trwa... ⇖ 67
Prosta surówka z kapusty, jabłka, marchewki i cebuli... ⇖ 66
Zielona fasolka szparagowa podana z czosnkiem i masełkiem... ⇖ 68
Przepisy na czasie
Surówka z buraka i chrzanu – prosty i pyszny dodatek do... ⇖ 52
Placki ziemniaczane z marchewką, chrupiące, złociste i... ⇖ 38
Sałatka z kurczakiem i camembertem to lekka, sycąca i... ⇖ 37
Owsianka Brownie Kakao + Banan – Śniadanie/Fit, Które... ⇖ 36
Szukasz lekkiej, zdrowej i pełnej smaku zupy? Zapraszam... ⇖ 33