Biszkopt czekoladowy

Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki. Doskonały do przekładania kremami. Wilgotny i mocno czekoladowy.Składniki:6 jaj (wielkość M)160 g cukru8 g cukru waniliowego20 g skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej120 ml mleka90 ml oleju bezwonnego180 g mąki40 g kakao10 g proszku do pieczenia Sposób wykonania:Forma o wymiarach 28x18 cm wyłożona na dnie papierem do pieczenia.Wszystkie składniki, przygotowujemy, odważamy...
Najnowsze przepisy
Cześć Kochani, zapraszam Was dziś na bardzo łatwe i... ⇖ 14
Jak przygotować zdrowe frytki beztłuszczowe? Przepis na... ⇖ 9
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 22
Gdy pierwszy raz spróbowałem wietnamskich sajgonek... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od... ⇖ 92
Nasz sernik jest bardzo puszysty i delikatny. Użyłyśmy... ⇖ 139
Dzisiaj pieczemy szarlotki i jabłeczniki, tymczasem nasze... ⇖ 62
Bardzo proste ciasto z owocami. Wystarczy wrzucić do miski... ⇖ 70
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała... ⇖ 67
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego... ⇖ 207
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 805
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 342
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 297
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 236
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 227