Najnowsze przepisy
Sałatka z brokułem i serem sałatkowym to idealny pomysł... ⇖ 0
Sałatka ze szparagami i jajkiem to super pomysł na... ⇖ 17
Szparagi w cieście francuskim z kozim serem i suszonymi... ⇖ 40
Ciasto kokosowe na biszkoptach Dobre i ładne ciasto bez... ⇖ 41
Biszkopt genueński
Biszkopt genueński ma w swoim składzie dodatek masła. Kluczowe znaczenie ma temperatura jajek. Muszą być ogrzane i ciepłe, nie w temperaturze pokojowej. Dzięki temu otrzymuje się więcej masy jajecznej. Jaja ubijamy w całości razem z cukrem.Od klasycznego biszkoptu różni się tym, że jest mniej puszysty i dłużej świeży. Inspiracją do upieczenia biszkoptu był blog...
Przepisy z bloga
Składniki:250g (surowego)makaronu kokardki,1 szklanka... ⇖ 174
Królowa beza. Z użyciem mnóstwa owoców sezonowych.... ⇖ 1378
8 jaj ugotowanych na twardo 2 łyżki kaparów odsączonych... ⇖ 516