Najnowsze przepisy
Risotto ze szparagami (risotto agli asparagi) to wiosenne i... ⇖ 6
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już... ⇖ 22
Składniki: truskawki świeże 1 kg + z tego odłożyć do... ⇖ 50
SERNICZKI CZEKOLADOWEDzień dobry. Zapraszam was dzisiaj na... ⇖ 39
Grillowane szaszłyki z kiełbasą Proste do przygotowania,... ⇖ 57
Biszkopt, masa truflowa, budyń bananowy z galaretką, a na... ⇖ 93
Blok czekoladowy biały i ciemny
Przepis na PRL-owski rarytas, który składa się zaledwie z kilku podstawowych składników. Możesz go zrobić w dwóch wariacjach, białej lub ciemnej, ja osobiście zakochałam się w wersji białej, która smakuje dosłownie jak biała czekolada. Czas przygotowania: 30 min Czas chłodzenia: min. kilka godzin Składniki: (na dwie duże tabliczki białe i dwie ciemne) Blok biały: 100 g masła 75 g cukru 1/4 szklanki mleka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego/cukru waniliowego 200 g mleka w...
Przepisy z bloga
Przepis na szybkie i bardzo efektowne ciasto, którym na... ⇖ 128
Przepis na wilgotne, pulchne ciasto pełne rabarbaru. Moja... ⇖ 3487
Ciasto wiśniowa chmurka to przepis obowiązkowy dla osób... ⇖ 94
Przepis na intensywnie cytrynową, bardzo puszystą babę o... ⇖ 85