Najnowsze przepisy
Boeuf Strogonow - wersja oryginalna
Boeuf Strogonow, taka nazwa sie przyjela i egzystuje nie tylko w naszej gastronomii. Wlasciwa brzmi Stroganow i pochodzi od nazwiska rosyjskiego generala, a boeuf z jezyka francuskiego oznacza po prostu wolowine.To przepis dla wielbicieli dan miesnych. Strogonow w oryginale to poledwica wolowa krojona w waskie, dlugie paski, smazona z cebula w smietanowym sosie z dodatkiem musztardy. Tylko tyle i ...
Przepisy z bloga
Syrop z cebuli, babciny spsosób na przeziebienie dzisiaj... ⇖ 474
Kawa z koglem-moglem to prawdziwe mistrzostwo smaku. Nie... ⇖ 488
Dzisiejsza propozycją to klopsiki z dorsza - absolutnie... ⇖ 419
Sos dyniowy to jeden z najprostszych sposobów na... ⇖ 492
Klops z indyka z mielonego mięsa to najprostsza wersja... ⇖ 450
Jajecznica na parze to świetny pomysł na lekkostrawne... ⇖ 558
Proponuję prosty, zdrowy i pyszny deser dla amatorów... ⇖ 550