Najnowsze przepisy
Zostawiam Wam fajny przepis na egzotyczny deserek.Na 4... ⇖ 11
Młoda kapusta z marchewką i fetą Surówka z młodej... ⇖ 35
Racuchy z rabarbarem na drożdżach to pyszne, puszyste i... ⇖ 33
Takie niewielkie ciacho, niewielki wypiek powstał celem... ⇖ 7
Sernik na zimno z truskawkami i galaretką na delikatnym... ⇖ 34
Prosta, nieskomplikowana i smaczna sałatka z kabanosem,... ⇖ 28
briwats - marokańskie trójkąty z nadzieniem migdałowym nasączane miodem
Kolejny doskonały przepis z kuchni marokańskiej Pauli Wolfert to trójkąty z ciasta filo nadziewane masą migdałową nasączane w gorącym miodzie. Miód pokrywa je słodką i chrupiącą skorupką, dzięki czemu są niesamowicie słodkie, do tego smakują i pachną wodą pomarańczową, podobnie do deserów i słodyczy jadanych w Maroku, Tunezji, czy Turcji.Ciasto, którego użyłam to filo,...
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 265
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 193
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 265
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 214
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 189
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 246