Bułeczki podłużne
Źródło: https://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2019/08/bueczki-poduzne.html
Buleczki, takie upieczone samodzielnie w domu sa najlepsze.470 g maki pszennej typ 500100 g mleka100 g cieplej wody40 g masla20 g swiezych drozdzy5 g cukru5 g soli1 jajkoDrozdze pokruszyc,dodac 50 ml letniego mleka, wsypac cukier i odstawic do wyrosniecia. Po wyrosnieciu dodac rozczyn z drozdzy do pozostalych skladnikow a nastepnie wyrobic ciasto.[Do naczynia miksujacego thermomiksa wlac mle...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 11
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 16
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 13
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 14
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Bardzo prosty do zrobienia chlebek, jeden bez dodatków,a... ⇖ 969
Dawno nie było nic z szynkowaru, jakoś zapomniałam o... ⇖ 781
Na fb ostatnio gdzie nie zajrzysz tam bułeczki , tak więc... ⇖ 1034
Rybę w panierce robiłam już nie raz, ale tym razem w... ⇖ 937
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 75
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 67
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 53









































