Najnowsze przepisy
Bułki drożdżowe bez zaczynu
Bułki drożdżowe bez zaczynu to moje odkrycie roku. To taki lifehack z którym się już nie rozstanę. Chodzi tu o sposób przygotowania ciasta drożdżowego. Wszystkie składniki używamy prosto z lodówki, nic nie podgrzewamy. Po prostu zagniatamy ciasto i wstawiamy go do lodówki do wyrośnięcia na ok. 12 godz. Zimna temperatura drożdżom nie zaszkodzi, będą pracować wolniej. Natomiast ciepła (jak przy metodzie z podgrzewaniem mleka) już może. Tak mówi prekursorka tej metody...
Przepisy z bloga
Babka jogurtowa kawowo kakaowa to najprostsze ciasto na... ⇖ 181
Ślimaczki drożdżowe z serkiem i jabłkami to kontynuacja... ⇖ 81
Zdrowe ciastka orzechowe z 3 składników to ekspresowy... ⇖ 136
Sernik borówkowy RAW czyli moje kolejne doświadczenia z... ⇖ 129
Ciasto orzechowe ze śliwkami, czyli od razu widać, że... ⇖ 263
Bez glutenu, bez laktozy i bez jajek – zdrowe ciastka... ⇖ 171