Buraki do spiżarni
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/09/buraki-do-spizarni.html
Buraki do spiżarniZamykamy buraczki w słoiki w sierpniu, kiedy są najsmaczniejsze. Zimą otwieramy słoik, wykładamy jego zawartość na salaterkę i sałatka gotowa. Wielka oszczędność czasu, no i własne zaprawy zawsze bardziej smakują! Składniki:3 kg buraków1/3 szklanki octu 10 % 1/2 szklanki oleju łyżka soli kamiennej, niejodowanej 3 łyżki cukru 7-8 słoików półlitrowych Słoiki mogą być różnej wielkości, mniejsze, np. półlitrowe lub od dżemu i większe -litrowe...
Najnowsze przepisy
Serniki z PodkarpaciaPrzeglądając podkarpackie przepisy... ⇖ 12
Ta sałatka warstwowa z tuńczykiem to idealny przepis na... ⇖ 29
Pyszne ciasto które zrobicie w kilka minut, wilgotne i... ⇖ 23
Bardzo proste w przygotowaniu, smaczne i efektowne roladki... ⇖ 33
Sernik z bezą kokosową to klasyczny domowy wypiek, który... ⇖ 27
Przepisy z bloga
Delikatny rosół wieprzowo -drobiowy z małymi pierożkami... ⇖ 30
Nie zdążyłyśmy upiec piernika na święta, nie szkodzi!... ⇖ 43
Nasze krokiety to idealny dodatek dobarszczu wigilijnegolub... ⇖ 39
Ciasto naleśnikowe na krokiety różni się trochę od... ⇖ 192
Proste, pyszne ciasto budyniowe na ciasteczkach petit... ⇖ 55
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z... ⇖ 44
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na... ⇖ 140
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach... ⇖ 40
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1790
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1165
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 696
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 636
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 611
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 598
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 561
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 486
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 479
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 461







































