Buraki do spiżarni
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/09/buraki-do-spizarni.html
Buraki do spiżarniZamykamy buraczki w słoiki w sierpniu, kiedy są najsmaczniejsze. Zimą otwieramy słoik, wykładamy jego zawartość na salaterkę i sałatka gotowa. Wielka oszczędność czasu, no i własne zaprawy zawsze bardziej smakują! Składniki:3 kg buraków1/3 szklanki octu 10 % 1/2 szklanki oleju łyżka soli kamiennej, niejodowanej 3 łyżki cukru 7-8 słoików półlitrowych Słoiki mogą być różnej wielkości, mniejsze, np. półlitrowe lub od dżemu i większe -litrowe...
Najnowsze przepisy
Jutro 11 listopada czyli Dzień Niepodległości. Ale nie... ⇖ 36
Frytki z air fryer – chrupiące i złociste Chrupiące,... ⇖ 18
Pyszny, po prostu rozpływa się w ustach, pracy przy nim... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Gulasz z wieprzowego mięsa, delikatnego i lekko tłustego... ⇖ 34
Kluski serowe z odrobiną gotowanych ziemniaków możemy... ⇖ 71
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 682
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy... ⇖ 119
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany... ⇖ 54
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 682
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 456
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 234
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 178
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 157









































