Buraki do spiżarni
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/09/buraki-do-spizarni.html
Buraki do spiżarniZamykamy buraczki w słoiki w sierpniu, kiedy są najsmaczniejsze. Zimą otwieramy słoik, wykładamy jego zawartość na salaterkę i sałatka gotowa. Wielka oszczędność czasu, no i własne zaprawy zawsze bardziej smakują! Składniki:3 kg buraków1/3 szklanki octu 10 % 1/2 szklanki oleju łyżka soli kamiennej, niejodowanej 3 łyżki cukru 7-8 słoików półlitrowych Słoiki mogą być różnej wielkości, mniejsze, np. półlitrowe lub od dżemu i większe -litrowe...
Najnowsze przepisy
Sos miodowo-musztardowy to jedna z tych kulinarnych... ⇖ 3
Aromatyczna, lekko słona, z chrupiącym słonecznikiem i... ⇖ 12
Chleb jest stałym elementem w naszej codzienności. To... ⇖ 20
Kremowe kaszotto z suszonymi borowikami i Lunch Mix od... ⇖ 20
Jednogarnkowy makaron z mięsem Szybkie, proste i sycące... ⇖ 20
Szybki piernik to ciasto, które zrobisz dosłownie „przy... ⇖ 154
Przepisy z bloga
Tradycyjny domowy obiad z roladami z karkówki i pysznym... ⇖ 37
Doskonały w smaku sernik z wiśniami, o pomarańczowym... ⇖ 52
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2102
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1141
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 980
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 887
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 870
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 627








































