Buraki do spiżarni
Źródło: https://rajchelewa.blogspot.com/2024/09/buraki-do-spizarni.html
Buraki do spiżarniZamykamy buraczki w słoiki w sierpniu, kiedy są najsmaczniejsze. Zimą otwieramy słoik, wykładamy jego zawartość na salaterkę i sałatka gotowa. Wielka oszczędność czasu, no i własne zaprawy zawsze bardziej smakują! Składniki:3 kg buraków1/3 szklanki octu 10 % 1/2 szklanki oleju łyżka soli kamiennej, niejodowanej 3 łyżki cukru 7-8 słoików półlitrowych Słoiki mogą być różnej wielkości, mniejsze, np. półlitrowe lub od dżemu i większe -litrowe...
Najnowsze przepisy
To jedna z tych sałatek, które robi się błyskawicznie,... ⇖ 19
Jakie orzechy nadają się na domowe masło orzechowe... ⇖ 16
Jeżeli zastanawiasz się Jak Przechowywać Zakwas z... ⇖ 18
Cześć dzisiaj robimy smaczne i szybkie kieszonki z piersi... ⇖ 20
Pain de Campagne to klasyczny, rustykalny chleb francuski,... ⇖ 26
Seromakowiec to jedno z tych ciast, które robi się bez... ⇖ 276
Przepisy z bloga
Tradycyjny domowy obiad z roladami z karkówki i pysznym... ⇖ 29
Doskonały w smaku sernik z wiśniami, o pomarańczowym... ⇖ 52
Proste danie z udek drobiowych marynowanych w przyprawach,... ⇖ 75
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2006
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1119
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 954
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 871
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 831
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 520









































