Mamy
230941 przepisów na
584 blogach.
Najnowsze przepisy
Schab gotowany z ziołamiSchab gotowany w aromatycznym... ⇖ 10
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i... ⇖ 10
Czy wiesz, że Twoja codzienna dawka energii nie musi... ⇖ 62
Chiacchiere
Chiacchiere to włoskie faworki, które w zależności od regionu mają różne nazwy: w Rzymie frappe, w Toskanii Cenci, Bugie w Piemoncie, na Sycylii i w Neapolu Chiacchiere. Dodaje się do nich startą skórkę z cytryny i alkohol (grappa, brandy, rum lub białe wytrawne wino). Ciasto rozwałkowuje się najcieniej jak się da, składając i wałkując wielokrotnie, […] Artykuł Chiacchiere pochodzi z serwisu...
faworki cytryny ciasteczka Tłusty czwartek Specjalne okazje Kuchnie świata Kuchnia włoska Ciasteczka