Chleb pszenno żytni Rike Mezker

Chleb pszenno żytni Rinke Mezker znalazłam w książce Beatrice Ojakangas. Przygotowanie chleba najlepiej rozpocząć przed pójściem spać, ponieważ jest to chleb trójfazowy. Wieczorem wymieszać zaczyn i dać mu przynajmniej 9 godzin w ciepłym miejscu. Ciasto na chleb na zakwasie z dodatkiem mąki żytniej potrzebuje od kilku do kilkunastu godzin, aby odpowiednio przerobić mąkę na zaczyn. Po tym... Read More Artykuł Chleb pszenno żytni Rike Mezker pochodzi z serwisu...
Najnowsze przepisy
Polecam Wam mój szybki obiad z ostatniego tygodnia.... ⇖ 19
Oh my goodness, let me tell you about one of my absolute... ⇖ 20
Let me tell you about the ultimate comfort food: chocolate... ⇖ 23
Let me tell you, making Lavender Earl Grey ice cream is an... ⇖ 19
Oh, let me tell you about my absolute obsession with these... ⇖ 17
Kluski śląskie to klasyk kuchni polskiej, którego nie... ⇖ 25
Przepisy z bloga
A więc jesień! Pełne słońca wspomnienia z wakacyjnych... ⇖ 54
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 72
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 173
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 213
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 439
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2190
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 394
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 377
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 372
Czasem mam ochotę podać na obiad coś swojskiego,... ⇖ 359
Rewelacyjna kiszona kapusta na dwa sposoby. Zawsze trzymam... ⇖ 358
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 330