CHLEB PSZENNY. MIĘKKI I DELIKATNY

Mięciutki środek i pysznie chrupiąca skórka ... cóż chcieć więcej??? Składniki:700 g mąki pszennej400 ml ciepłej wody2 płaskie łyżeczki soli1 łyżeczka cukru25 g świeżych drożdży1 łyżka miękkiego masłaWykonanie:Z drożdży, łyżeczki cukru, łyżeczki mąki i 100 ml ciepłej wody robimy rozczyn. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Do miski wsypujemy przesianą mąkę, sól oraz wyrośnięty rozczyn. Ubijamy hakiem miksera, po czym dodajemy resztę ciepłej...
Najnowsze przepisy
Bułeczki z twarogiem i owocami – puszyste, słodkie i... ⇖ 2
Gdy myślimy o sałacie, najczęściej wyobrażamy sobie... ⇖ 11
#WspółpracaRecenzencka #WydawnictwoAlbatrosWielu z nas... ⇖ 10
Obiad bez glutenu na bazie kaszy jaglanej, grzybów kurek... ⇖ 20
Posiłek w 20 minut!? O tak! Zwłaszcza z kluskami na parze... ⇖ 17
Ten chleb smakuje jak z najlepszej piekarni, a co najlepsze... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Dziś zapraszam na bardzo dobre kruche ciasto z budyniem i... ⇖ 85
O kruchych ciastkach chyba nie trzeba dużo mówić na... ⇖ 71
Powiem krótko: prosty, pyszny, ekspresowy wypiek. Muffinki... ⇖ 58
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 617
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2097
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 346
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 320
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 314
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 273
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 272