Najnowsze przepisy
Cukinia faszerowana gyrosem to danie, które z pewnością... ⇖ 13
Przepyszne ciasto. Kiedy przygotowałam je pierwszy raz na... ⇖ 38
Młoda kapusta z boczkiem i ziemniakami to pyszny wiosenny... ⇖ 16
ZAPIEKANKA MAKARONOWACześć moje kochane słoneczka.... ⇖ 25
29.04.2024 Magda Składniki (na 2 duże porcje): pęczek... ⇖ 17
Szukasz pomysłu na szybki i pożywny obiad? Kotleciki z... ⇖ 32
Szybkie i proste do przygotowania, bezproblemowe i tylko z... ⇖ 22
Chleb wysokobiałkowy na zakwasie
Ciężkie, razowe chleby na zakwasie należą do moich ulubionych. Ciasto na nie potrzebuje trochę więcej czasu na wyrastanie. Ostatnio zaopatrzyłam się w przeróżne mąki i rozpoczynam eksperymentowanie z nimi. Na pierwszy rzut poszła mąka z samopszy, czyli mąka z reliktowej odmiany pszenicy o twardej łusce bogatej w fosfor, żelazo, wapń, cynk, czy mangan. Zawiera cenne dla...
Przepisy z bloga
Wiele lat temu przeczytałam książkę o kobiecie, która... ⇖ 15
Po pierwszym upieczeniu pieczywa na twarogu nie byłam... ⇖ 63
Nie lubię marnować warzyw, a nie przepadam za głąbem... ⇖ 86