Najnowsze przepisy
Mamoncillo, znany również jako sapodilla, to owoc, który... ⇖ 4
Soki warzywne i owocowe to nie tylko smaczny dodatek do... ⇖ 4
Chrupka z białej czekolady do tortu to chrupiąca warstwa,... ⇖ 9
Przepis na delikatne, wilgotne i puszyste ciasto jogurtowe... ⇖ 17
Wietnamska kawa z phin to coś więcej niż napój – to... ⇖ 13
Ciepłe dni w końcu nadeszły, a co z tym idzie można na... ⇖ 14
Semiwegetarianizm to coraz popularniejsza forma diety,... ⇖ 18
Witajcie kochani moi! Z tej strony Wasza Halinka. Dzisiaj... ⇖ 17
Churros – hiszpańskie pączki z sosem czekoladowym

Przepis na niezwykłe pączki z ciasta parzonego podawane koniecznie z sosem czekoladowym. Wyglądem ani smakiem w ogóle nie przypominają naszych tradycyjnych pączków, ale warto je zrobić bo są równie wyśmienite! Czas przygotowania: 30 min Czas smażenia: ok. 30 (cała porcja) Składniki: (na dwa duże talerze churrosów) Ciasto parzone: 240 ml wody (ok. 1 szklanka) 170 g mąki (ok. 1 szklanka) 100 g masła (pół kostki) 30 g cukru (2 łyżki) szczypta soli 3-4 jajka olej do...
Przepisy z bloga
Przepis na efektowne wiosenne ciasto pełne rabarbaru. W... ⇖ 55
Przepis na kremowy sernik na zimno o niezwykle modnym... ⇖ 101
Wielkanocna babka o intensywnym czekoladowym smaku. Dzięki... ⇖ 75
Słodkie pączusie o wyraźnym smaku budyniu waniliowego.... ⇖ 101
Przepisy na czasie
W świecie domowych wypieków i deserów, zielone ciasto... ⇖ 750
Kiedy tylko w sklepach pojawia się rabarbar, to wiem, że... ⇖ 641
Cienki czekoladowy biszkopt, warstwa brzoskwiniowego... ⇖ 625
Szukasz ciekawej i niebanalnej propozycji na sałatkę,... ⇖ 494
Dziś propozycja na coś prostego i pysznego, czyli... ⇖ 386
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 364
Najlepsze ciasto z jabłkami Takie szybkie, proste ciasto... ⇖ 293
Udka z air fryera to rewelacyjny sposób na przepyszne... ⇖ 264
Puszyste kluski z serka i kaszy manny Dziś krok po kroku... ⇖ 264