Najnowsze przepisy
Risotto ze szparagami (risotto agli asparagi) to wiosenne i... ⇖ 5
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już... ⇖ 18
Składniki: truskawki świeże 1 kg + z tego odłożyć do... ⇖ 47
SERNICZKI CZEKOLADOWEDzień dobry. Zapraszam was dzisiaj na... ⇖ 38
Grillowane szaszłyki z kiełbasą Proste do przygotowania,... ⇖ 49
Biszkopt, masa truflowa, budyń bananowy z galaretką, a na... ⇖ 91
Ciasto malinowa fantazja bez pieczeniaProste, pyszne... ⇖ 64
Ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką
Jesień za pasem więc czas na wypieki ze śliwkami. Przepis na klasyczną drożdżówkę ze śliwkami i kruszonką jest u mnie nie do zastąpienia o tej porze roku. Tym razem zrobiłam ciasto w wersji bezglutenowej i mogę zdecydowanie zarekomendować ten przepis dla wszystkich alergików. Czas przygotowania: 35 min Czas oczekiwania: ok. 80 min Czas pieczenia: 35 min Składniki: (na blaszkę 24×24 cm) 300 g mąki (może być bezglutenowa chlebowa) 3 żółtka M 1 jajko M 160 ml...
Przepisy z bloga
Przepis na szybkie i bardzo efektowne ciasto, którym na... ⇖ 128
Przepis na wilgotne, pulchne ciasto pełne rabarbaru. Moja... ⇖ 3467
Ciasto wiśniowa chmurka to przepis obowiązkowy dla osób... ⇖ 94
Przepis na intensywnie cytrynową, bardzo puszystą babę o... ⇖ 85