Najnowsze przepisy
Grillowany łosoś z salsą mango Zapraszam was dzisiaj do... ⇖ 14
Risotto ze szparagami (risotto agli asparagi) to wiosenne i... ⇖ 41
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już... ⇖ 53
Ciasto jabłkowo-budyniowe – kuchnia podkarpacka
Ciasto jabłkowo-budyniowe – kuchnia podkarpacka O przekładańcach podkarpackich pisałam już kilka razy. W naszym regionie najczęściej piecze się je z ciasta drożdżowego – i przekłada przed pieczeniem – lub z ciasta na sodzie oczyszczonej albo amoniaku – te przekłada się po upieczeniu. Ciasto jabłkowo-budyniowe reprezentuje ten drugi rodzaj i zapewniam Was, że mimo...
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 45
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 98
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 83
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 113