Ciasto z PRL półkruche z dżemem
Źródło: https://zacznijgotowac.pl/ciasto-z-prl-polkruche-z-dzemem/
Ciasto z PRL półkruche z dżemem wraca do łask To ciasto półkruche było popularne w PRL-u, ponieważ: Składniki były tanie i łatwo dostępne. Można je było przechowywać kilka dni, a z czasem stawało się smaczniejsze. Było szybkie do przygotowania i nie wymagało skomplikowanych technik. Składnik...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 7
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 9
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 12
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 13
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 14
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 23
Karkówka to mięso, które potrafi rozwinąć swój smak... ⇖ 17
Proste ciasto, ale było tak dobre w smaku, że piekłam je... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Ciasto czekoladowe z malinami i nutą kawy to łatwe i mega... ⇖ 7
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 74
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 67
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 52









































