Ciasto zebra na białkach
Źródło: http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2024/10/ciasto-zebra-na-biakach.html
To ciasto świetnie wygląda, pysznie smakuje... Wykorzystałam do niego białka, które zalegały mi w zamrażarce.Składniki (forma keksówka 23x9cm):6 białek z dużych jaj120 g cukruszczypta soli150 g mąki pszennej + 1,5 łyżki dodatkowo1 łyżeczka proszku do pieczenia1,5 łyżki ciemnego kakao 100 ml olejuSposób przygotowania:1. Białka powinny mieć temperaturę pokojową.2. Białka rozbić, dodać soli i ubić na sztywno. Dodawać po łyżce cukru ciągle ubijając.3. Do ubitej piany...
Najnowsze przepisy
Przepyszny, puszysty i mięciutki piernik, który zawsze... ⇖ 11
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i... ⇖ 24
Pyszne i delikatne ciasto makowe z kremem budyniowym i... ⇖ 31
Najzdrowsza patelnia? Taka, która jest bezpieczna, trwała... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Pyszne proste danie, do którego idealnie pasuje kasza... ⇖ 63
Miałam do wykorzystania białka, więc szybko zrobiłam... ⇖ 51
Mega pyszny i szybki makaron. Akurat wszystkie składniki... ⇖ 60
Jak zostaje nam udko z kurczaka czy skrzydło z indyka po... ⇖ 62
Pyszny szybki wypiek, w którym zutylizujesz banany, które... ⇖ 54
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 598
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 521
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 498
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 432
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 405
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 400
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 395
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 275
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 265
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 263








































