Najnowsze przepisy
Pyszna i prosta sałatka, idealna na lunch lub do pracy.... ⇖ 29
Ciasto ucierane z borówkami i kruszonką to szybki sposób... ⇖ 45
Biszkoptowe babeczki na białkach Dziś mam dla Was przepis... ⇖ 19
Makaronowa patelnia z mięsem mielonym to pyszne i szybkie... ⇖ 43
Błyskawiczne ciasto z sezonowymi owocami. Szybkie, proste... ⇖ 62
Herbata to napój, który od wieków towarzyszy ludziom na... ⇖ 21
Ciepła sałatka z kamutem i ogórkiem zielonym
Kamut to dawna, antyczna odmiana pszenicy durum.Kamut uprawiano w starozytnej Mezopotamii i Egipcie.Wygladem przypomina ryz basmati, a to przez swoja brazowa oslonke ziarna.Zboze to cenione jest za slodki, lekko orzechowy smak.Kamut ma okolo 30% wiecej bialka niz pszenica, jest bogaty w:selen o dzialaniu antyoksydacyjnym,cynk dla ogolnej odpornosci organizmu,kwasy tluszczowe, dlatego jest uwazany ...
Przepisy z bloga
Szakszuka, pyszne danie kuchni arabskiej ale czemu nie... ⇖ 62
Omlet na śniadanie to idealne rozpoczęcie dnia. Można je... ⇖ 60
Ciasto idealne na cieplejsze dni bo musi przebywać w... ⇖ 160