Co to jest erytrytol i co należy wiedzieć?
Źródło: https://www.ale-ciachoo.pl/co-to-jest-erytrytol-i-co-nalezy-wiedziec/
Erytrytol to niskokaloryczny zamiennik cukru. Jest on alkoholem cukrowym, który można znaleźć w owocach i niektórych fermentowanych produktach. Używany jest głównie jako substytut cukru w żywności i napojach. Zastosowanie erytrytolu w przemyśle spożywczym Erytrytol znajduje szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym. Producentom żywności pozwala na obniżenie kaloryczności produktów. Dodawany jest do różnorodnych wyrobów, w tym do słodyczy, napojów bezalkoholowych oraz...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 18
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Odpowiednia organizacja akcesoriów kuchennych wpływa na... ⇖ 142
Parzenie herbaty to dla wielu osób codzienny rytuał,... ⇖ 163
Wok ze stali węglowej to narzędzie, które cieszy się... ⇖ 218
Biała kiełbasa to klasyczny przysmak, który cieszy się... ⇖ 245
Tort urodzinowy czy weselny lub na chrzciny musi być... ⇖ 387
Noże rzeźnicze są jednymi z najważniejszych narzędzi... ⇖ 351
Gotowanie na gazie to nieodłącznym elementem naszej... ⇖ 409
Prowadzenie własnego lokalu gastronomicznego to zawsze... ⇖ 383
Dobre wyposażenie gastronomiczne znacznie ułatwia pracę... ⇖ 421
Nie każdy zdaje sobie sprawę, że spaghetti lub inne... ⇖ 430
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 72
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 57









































