Najnowsze przepisy
Golden Milkshake Coffee – kiedy kawa spotyka ajurwedę i... ⇖ 15
Lekka, smaczna i bardzo prosta w przygotowaniu sałatka z... ⇖ 21
Witam Kochani! Polecam łatwy przepis na lekkie ciasto z... ⇖ 36
Sezon truskawkowy przed nami a truskawki warto zamykać w... ⇖ 20
Przepis na chrupiące skrzydełka buffalo z piekarnika.... ⇖ 18
cobbler ze śliwkami

Sama nie wiem, czy to cobbler czy crumble, z pewnością nie jest to crisp. A jaka jest różnica? Zasadniczo chodzi o warstwę kruszonki na wierzchu. Cobbler pokryty jest grubymi kawałkami kruszonki, crumble drobniejszymi, a crisp posypany jest najdrobniejszymi, mniej gęsto, chrupiącymi, bo często z dodatkiem płatków owsianych. Czy wiecie, że cobbler został opisany po raz pierwszy w 1859...
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 465
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 403
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 488
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 410
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 393
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 453
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 466
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 412
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 477
Przepisy na czasie
W świecie domowych wypieków i deserów, zielone ciasto... ⇖ 766
Kiedy tylko w sklepach pojawia się rabarbar, to wiem, że... ⇖ 648
Cienki czekoladowy biszkopt, warstwa brzoskwiniowego... ⇖ 648
Szukasz ciekawej i niebanalnej propozycji na sałatkę,... ⇖ 529
Dziś propozycja na coś prostego i pysznego, czyli... ⇖ 396
SKŁADNIKI I PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE-karkówka... ⇖ 378
Najlepsze ciasto z jabłkami Takie szybkie, proste ciasto... ⇖ 308
Puszyste kluski z serka i kaszy manny Dziś krok po kroku... ⇖ 268