Najnowsze przepisy
Chwila moment i mamy pyszne, efektowne ciasto.Szybkie,... ⇖ 8
Picie kawy to dla wielu z nas rytuał, chwila wytchnienia... ⇖ 5
Sałatka z szynką i brokułem jest bardzo smaczna, sycąca... ⇖ 21
Kofta kebab z bazlamąKofta to po prostu kotlet-w Turcji... ⇖ 21
Dlaczego warto pić kefir?
Kefir jest mlecznym napojem fermentowanym, oczywiscie pozyskiwanym z mleka krowiego. Powstaje dzieki fermentacji, czyli procesowi beztlenowemu, w ktorym glowna role odgrywaja mikroorganizmy.W produkcji kefiru uczestnicza dwa rodzaje fermentacji: alkoholowa i mlekowa. Fermentacja alkoholowa polega wytwarzaniu przez drozdze etanolu i dwutlenku wegla, natomiast fermentacja mlekowa dziala pod wp...
Przepisy z bloga
Banalny serniczek z dodatkiem świeżego granatu od... ⇖ 34
Ultra szybki i mega przepyszny serniczek z dodatkiem... ⇖ 70
Super szybkie, łatwe w przygotowaniu, a na dodatek bardzo... ⇖ 71