Najnowsze przepisy
Wspaniały letni deser dla każdego. Idealne na imprezę w... ⇖ 1
Przepyszna propozycja obiadowa dla fanów ziemniaków.... ⇖ 3
Ciasto straciatella bez pieczenia to idealny wybór dla... ⇖ 10
Domowa Pavlova, czyli jak wykorzystać syfon do bitej śmietany
Beza z bitą śmietaną, czyli klasyczna Pavlova Pavlova to klasyczny deser, który swoją nazwę zawdzięcza nazwisku słynnej rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej. Jednak wbrew pozorom ten pyszny torcik nie pochodzi z Rosji ale z dalekiej Australii, gdzie ponoć został po raz pierwszy przygotowany w roku 1926. Żeby wszystko było jasne, Pavlova to delikatna beza z bitą śmietaną i...
Przepisy z bloga
Monastyrska izba, czyli drwa pod śniegiemMonastyrska izba... ⇖ 103
Rolada kokosowa bez pieczeniaRolada kokosowa to wyjątkowy... ⇖ 249
Gazpacho — chłodnik z pomidorów, ogórków i papryki... ⇖ 367
Zielona zupa z młodej pokrzywyZielona zupa z pokrzywy... ⇖ 369
Grecki sos tzatziki, czyli jogurt, ogórek, czosnek,... ⇖ 441