Domowy chleb na drożdżach bez wyrabiania

Przepis na ten chleb spodoba się wszystkim, którzy nie mają dużo czasu. Chleb robi się wieczorem, a przez noc ciasto rośnie w lodówce. Ilość pracy i zaangażowania w tym przepisie jest zredukowana do minimum, a chlebek wychodzi naprawdę pyszny, chrupiący i dobrze wyrośnięty. Czas przygotowania: 20 min Czas oczekiwania: cała noc Czas pieczenia: 40 min Składniki: (na dwa średnie chlebki) 500 g mąki chlebowej pszennej typ 720 (3 szklanki) + ok. kilka łyżek do podsypywania 10...
Najnowsze przepisy
Masala chai to rozgrzewająca herbata pita w Indiach.Masala... ⇖ 17
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 34
Pulpety Drobiowe w Sosie Koperkowym – Obiad, Który Otula... ⇖ 31
Kiedy po raz pierwszy spróbowałem pizzy z białym sosem,... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Przepis na pyszne drożdżowe bułeczki zawijane z domowym... ⇖ 142
Przepis na sezonowe ciasto z rabarbarem urozmaicone... ⇖ 153
Przepis na efektowne wiosenne ciasto pełne rabarbaru. W... ⇖ 166
Przepis na kremowy sernik na zimno o niezwykle modnym... ⇖ 182
Wielkanocna babka o intensywnym czekoladowym smaku. Dzięki... ⇖ 152
Przepisy na czasie
Surówka z buraka i chrzanu – prosty i pyszny dodatek do... ⇖ 52
Placki ziemniaczane z marchewką, chrupiące, złociste i... ⇖ 38
Sałatka z kurczakiem i camembertem to lekka, sycąca i... ⇖ 37
Owsianka Brownie Kakao + Banan – Śniadanie/Fit, Które... ⇖ 36
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 34