Domowy chleb na drożdżach bez wyrabiania
Źródło: https://slodkiblog.pl/domowy-chleb-na-drozdzach-bez-wyrabiania/
Przepis na ten chleb spodoba się wszystkim, którzy nie mają dużo czasu. Chleb robi się wieczorem, a przez noc ciasto rośnie w lodówce. Ilość pracy i zaangażowania w tym przepisie jest zredukowana do minimum, a chlebek wychodzi naprawdę pyszny, chrupiący i dobrze wyrośnięty. Czas przygotowania: 20 min Czas oczekiwania: cała noc Czas pieczenia: 40 min Składniki: (na dwa średnie chlebki) 500 g mąki chlebowej pszennej typ 720 (3 szklanki) + ok. kilka łyżek do podsypywania 10...
Najnowsze przepisy
Tarta de Santiago to pyszne ciasto z mielonych migdałów.... ⇖ 5
Felfla Mechwiya – Marokańskie grillowane zielone papryki... ⇖ 7
Lubię takie szybkie i smakowite desery gdzie nie ma za... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Szarlotka zawijana to pyszna i efektowna wariacja na temat... ⇖ 51
Przepis na pyszne drożdżowe bułeczki zawijane z domowym... ⇖ 211
Przepis na sezonowe ciasto z rabarbarem urozmaicone... ⇖ 202
Przepis na efektowne wiosenne ciasto pełne rabarbaru. W... ⇖ 209
Przepis na kremowy sernik na zimno o niezwykle modnym... ⇖ 238
Wielkanocna babka o intensywnym czekoladowym smaku. Dzięki... ⇖ 196
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 443
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 440
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 337
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 335
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 292
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 224
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 196
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 171
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 164
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 159









































