Domowy chleb na drożdżach bez wyrabiania

Przepis na ten chleb spodoba się wszystkim, którzy nie mają dużo czasu. Chleb robi się wieczorem, a przez noc ciasto rośnie w lodówce. Ilość pracy i zaangażowania w tym przepisie jest zredukowana do minimum, a chlebek wychodzi naprawdę pyszny, chrupiący i dobrze wyrośnięty. Czas przygotowania: 20 min Czas oczekiwania: cała noc Czas pieczenia: 40 min Składniki: (na dwa średnie chlebki) 500 g mąki chlebowej pszennej typ 720 (3 szklanki) + ok. kilka łyżek do podsypywania 10...
Najnowsze przepisy
Choć parówki długo kojarzyły się z produktami niskiej... ⇖ 6
Rydze smażone z cebulą i czosnkiem Rydze smażone z... ⇖ 12
Jeśli szukasz czegoś ciekawszego niż nudne kanapki, to... ⇖ 10
Sekret tego ciasta to zdecydowanie czas i temperatura... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Przepis na pyszne drożdżowe bułeczki zawijane z domowym... ⇖ 151
Przepis na sezonowe ciasto z rabarbarem urozmaicone... ⇖ 158
Przepis na efektowne wiosenne ciasto pełne rabarbaru. W... ⇖ 172
Przepis na kremowy sernik na zimno o niezwykle modnym... ⇖ 186
Wielkanocna babka o intensywnym czekoladowym smaku. Dzięki... ⇖ 159
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 758
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 292
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 243
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 179
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 172