Najnowsze przepisy
Risotto ze szparagami (risotto agli asparagi) to wiosenne i... ⇖ 2
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już... ⇖ 16
Składniki: truskawki świeże 1 kg + z tego odłożyć do... ⇖ 43
SERNICZKI CZEKOLADOWEDzień dobry. Zapraszam was dzisiaj na... ⇖ 34
Grillowane szaszłyki z kiełbasą Proste do przygotowania,... ⇖ 49
Biszkopt, masa truflowa, budyń bananowy z galaretką, a na... ⇖ 89
Ciasto malinowa fantazja bez pieczeniaProste, pyszne... ⇖ 60
Dorsz zapiekany z ziemniakami, cebulą i oliwkami - Bacalhau à Gomes de Sá
Dzisiaj przepis na portugalskiego dorsza. Bacalhau à Gomes de Sá to zapiekanka z dorsza ziemniaków, jajek, oliwek, oliwy z oliwek i cebuli. Tak przygotowana ryba to specjalność portugalskiego miasta Porto.Nazwa potrawy pochodzi od nazwiska twórcy przepisu.Oryginalnie używa się solonego dorsza, którego należy moczyć przynajmniej przez 24 godziny. Ja użyłam filetów mrożonego...
Przepisy z bloga
Przepis na ten chleb znalazłam u Doroty na jej blogu... ⇖ 439
Przepis na ten chleb znalazłam u Doroty na jej blogu... ⇖ 237
Dzisiaj przepis na kurczaka z delikatnym, cytrynowym sosem.... ⇖ 369
Dzisiaj przepis na kurczaka z delikatnym, cytrynowym sosem.... ⇖ 216
Zostały Wam resztki ugotowanych ziemniaków, trochę... ⇖ 424
Zostały Wam resztki ugotowanych ziemniaków, trochę... ⇖ 257