Najnowsze przepisy
Z podanego poniżej surowca wykonałem 2 salcesony. Bardzo... ⇖ 8
Spaghetti con le Polpette: Włoska Tradycja na Twoim Stole... ⇖ 39
Sałatka z brokułem i serem sałatkowym to idealny pomysł... ⇖ 93
Drożdżowa babka parzona
Drożdżowa baba wykonana tą samą metodą co pączki parzone ( czyli część mąki zaparzany wrzącym mlekiem ), będące moim tegorocznym odkryciem, które absolutnie mnie zachwyciły. Jak nietrudno się domyślić, podobnie rzecz ma się z babką - wychodzi niezwykle mięciutka, pulchna i tak jak w przypadku pączków - dłużej zachowuje świeżość. Nie jestem w stanie powiedzieć ile...
Przepisy z bloga
Pierwsze ciasto z rabarbarem w tym sezonie na moim blogu :)... ⇖ 69
Ciasto Kawa i Malina, to przepyszne ciasto, które będzie... ⇖ 110
Tiramisu z wiśniami, czyli kolejna odsłona tego pysznego... ⇖ 88
Rolada biszkoptowa ze wzorkiem w kształcie serduszek :) To... ⇖ 106