Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 109
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 23
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 18
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 23
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 41
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 27
Drożdżowy placek z gruszką, jarzębiną i niebieskim serem

Zawsze radują mnie woreczki zamrożonych dobroci, zbieranych w sezonie obfitości :)Owoce, trochę warzyw, posiekane zioła i kilka bukiecików związanych do rosołu lub sosów.A pomiędzy tym wszystkim zawsze uda mi się zachomikować trochę dzikich smakołyków, jak liście niedźwiedziego czosnku, czy czerwone koraliki jarzębiny, która po przemrożeniu traci większość ze swojej leśnej goryczy.Dzięki temu mogę sięgnąć po nią, gdy tylko najdzie mnie ochota na przekąskę z...
Przepisy z bloga
Kochani, donoszę, że po deszczowych dniach wygrzewałam... ⇖ 58
W zeszłym sezonie wielkanocnym wypróbowałam sposób na... ⇖ 72
Wiosna w końcu nadeszła i dzieli nas już tylko maleńka... ⇖ 162
Zupy owocowe nigdy nie należały do moich ulubionych, a... ⇖ 99
Zbliża się koniec karnawału, a wraz z nim dni kulinarnej... ⇖ 113
Jutro wszystko na chwilę wybuchnie czerwienią, różem,... ⇖ 150
Ostatni raz piekłam drożdżówki w czerwcu zeszłego roku... ⇖ 133
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 752
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417