Duszona łopatka wołowa w sosie własnym
Źródło: http://www.rngkitchen.pl/2019/11/duszona-opatka-woowa-w-sosie-wasnym.html
Tak przyrzadzone mieso jest niesamowicie kruche i delikatne w smaku.Skladniki:800 g lopatki wolowej5 lyzek maki50 ml oleju600 ml bulionu wolowego4 ogorki kiszone200 ml kwasu z ogorkow kiszonych1 zolta paprykasol, pieprzPrzygotowanie: Mieso kroimy na dowolne, wieksze kawalki. Obtaczamy w mace podsmazamy na oleju. Zalewamy bulionem, dodajemy pokrojone ogorki oraz kwas z ogorkow. Dusimy pod przykryc...
Najnowsze przepisy
Pomysł na deser z jabłkami Prosty, ponadczasowy deser... ⇖ 1
Najlepsze pierniczki imbirowe- pachnące cynamonem ale i... ⇖ 8
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 8
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 8
Najsamprzód napiszę, że to danie smakuje tylko z... ⇖ 54
W ubiegłym roku na półki Empiku trafiła dość ciekawa... ⇖ 136
Pomimo tego, że bardzo lubię eksperymenty w kuchni, to... ⇖ 106
Mocno korzenne ciasto znad samego Gangesu w połączeniu z... ⇖ 104
Nie, żebym nie lubił surówki z kiszonej kapusty, ale w... ⇖ 96
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 113
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 81
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 76
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 73
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 59








































