Dynie pieczone z farszem dyniowo-ciecierzycowym

Dynie pieczone z farszem dyniowo-ciecierzycowymSkładniki (na 4 porcje)2 małe dynie hokkaido lub piżmowe (około 600 g każda)200 g ciecierzycy z puszki (odsączonej i opłukanej)1 czerwona cebula2 ząbki czosnku1 łyżka oliwy z oliwek100 g pomidorów krojonych (świeżych lub z puszki)1 łyżeczka kuminu1/2 łyżeczki cynamonusól i pieprz do smakuświeża kolendra lub natka pietruszki do dekoracjiPrzygotowanieRozgrzej piekarnik do 200°C.Umyj dynie, przekrój je na pół i usuń pestki....
Najnowsze przepisy
Dzień dobry. Dzisiaj na salony wjeżdża obłędny w smaku... ⇖ 10
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 10
Przepisy z bloga
Placuszki z Ricotty i Cytryną – Puszyste Jak Chmurka... ⇖ 47
Chili con Carne w 30 Minut – Ekspresowy Obiad z Jednego... ⇖ 52
Twarożek z Wędzonym Łososiem i Koperkiem – Idealny na... ⇖ 48
Nuggetsy z Piekarnika w Płatkach Kukurydzianych –... ⇖ 43
Pulpety Drobiowe w Sosie Koperkowym – Obiad, Który Otula... ⇖ 75
Owsianka Brownie Kakao + Banan – Śniadanie/Fit, Które... ⇖ 77
Kurczak w Sosie Serowym z Brokułem (One-Pot) – Szybki... ⇖ 78
Jaglanka Pieczona z Gruszką i Cynamonem – Rozgrzewające... ⇖ 62
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 825
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 354
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 319
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 272
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 260