Dynie pieczone z farszem dyniowo-ciecierzycowym

Dynie pieczone z farszem dyniowo-ciecierzycowymSkładniki (na 4 porcje)2 małe dynie hokkaido lub piżmowe (około 600 g każda)200 g ciecierzycy z puszki (odsączonej i opłukanej)1 czerwona cebula2 ząbki czosnku1 łyżka oliwy z oliwek100 g pomidorów krojonych (świeżych lub z puszki)1 łyżeczka kuminu1/2 łyżeczki cynamonusól i pieprz do smakuświeża kolendra lub natka pietruszki do dekoracjiPrzygotowanieRozgrzej piekarnik do 200°C.Umyj dynie, przekrój je na pół i usuń pestki....
Najnowsze przepisy
Jeśli właśnie rozpoczynasz swoją przygodę z dietą... ⇖ 11
Makaron z kurczakiem i pesto paprykowym – szybki obiad... ⇖ 15
Mus gruszkowy z kardamonem to prosty i aromatyczny sposób... ⇖ 14
Pyszne i mięciutkie, idealne na śniadanie. Można jeść... ⇖ 24
Znakomity syrop, który stosuje cała nasza rodzina w... ⇖ 102
Ciasto Szampańskie to jeden z tych deserów, które od... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Makaron z kurczakiem i pesto paprykowym – szybki obiad... ⇖ 15
Fit Bajgle (domowe) – śniadaniowy hit!Masz ochotę na... ⇖ 23
Racuchy z Jabłkami na Kefirze – Pyszne, Szybkie i Bez... ⇖ 42
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2125
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 352
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 327
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 326
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 281
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 276