Dżem z rabarbaru
Źródło: http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2023/05/dzem-z-rabarbaru.html
Rabarbar w tym roku bardzo obrodził. Zrobiłam z niego dżem, pyszny, kwaskowy, w sam raz do przekładania kruchych ciasteczek, ciast czy do naleśników.Składniki:1,2 kg rabarbarusok z cytrynyok 350-450 g cukru1 żelfix - na 1 kg rabarbaruSposób przygotowania:1. Rabarbar umyć, pokroić w mniejsze kawałki, podlać trochę wodą i gotować, aż się rozpadnie. Dodać cukier do...
Najnowsze przepisy
W dzieciństwie odwiedzając dziadków na mazurskiej wsi,... ⇖ 21
Ciasto pleśniak to klasyczne, warstwowe ciasto, na kruchym... ⇖ 11
Sałatka z rukolą, gruszką i serem pleśniowym to idealne... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Idealna na kolację czy drugie śniadanie do pracy. Taka... ⇖ 32
Dzis zapraszam po przepis na sernik w barwach jesiennych.... ⇖ 54
Pyszne ciasto, które dzięki kefirowi świetnie zachowuje... ⇖ 55
Te ciasteczka to totalny game changer! Przepyszne, na... ⇖ 91
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 662
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 221
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 170
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 140
Brokuły to świetna baza do sałatek, wystarczy dodać... ⇖ 136
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 129
Rożki z kremem budyniowym z ciasta francuskiego to prosty... ⇖ 115









































