Dżem z rabarbaru

Rabarbar w tym roku bardzo obrodził. Zrobiłam z niego dżem, pyszny, kwaskowy, w sam raz do przekładania kruchych ciasteczek, ciast czy do naleśników.Składniki:1,2 kg rabarbarusok z cytrynyok 350-450 g cukru1 żelfix - na 1 kg rabarbaruSposób przygotowania:1. Rabarbar umyć, pokroić w mniejsze kawałki, podlać trochę wodą i gotować, aż się rozpadnie. Dodać cukier do...
Najnowsze przepisy
Filet z kurczaka na szybko to wybawienie dla zabieganych.... ⇖ 16
Ciasto ucierane cynamonowo-rumowe ze śliwkami to prosty i... ⇖ 14
Moje ulubione szybkie ciasto czekoladowe w nowej wersji z... ⇖ 26
Zeszłoroczny post z ziemniaczanymi sałatkami na letnie... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Coś szybkiego na obiad. W międzyczasie jak będzie... ⇖ 24
Do takiego bajgla można napakować na co tak naprawdę... ⇖ 53
Pyszna prosta sałatka, która smakuje solo, z mięsem czy... ⇖ 57
Tortilla to bardzo wdzięczne danie, ponieważ możemy w... ⇖ 46
Prosta pyszna sałatka, która najlepiej smakuje w sezonie... ⇖ 54
Ten sos to prawdziwy sztos! Przepis mam od koleżanki z... ⇖ 212
Pyszne drożdżowe rogaliki z leśnymi jagodami. Nie są za... ⇖ 72
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1908
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 298
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 268
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 259
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 227
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 213
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 189