Florenckie rozmarynowe bułeczki wielkanocne - Florentine Easter Rosemary Buns - Pan di ramerino (il dolce tipico di Firenze per il Giovedì Santo)
Źródło: https://angelasdelicacies.blogspot.com/2018/03/florenckie-rozmarynowe-bueczki.html
#SmakołykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicaciesPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/IngredientiZaczyn/ Starter/ La biga200 g mąki/ 7 oz all purpose white flour/ 200 g di farina forte100 g letniej wody/ 3.5 oz lukewarm water/ 100 g di acqua tiepida2 g drożdży/ 0.07 oz yeast/ 2 g di lievito di birraCiasto/ Dough/ L impasto300 g zaczynu/ 10.5 oz starter/ 300 g di...
Najnowsze przepisy
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 12
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 16
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 76
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 71
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 56









































