Fougasse - chlebowy liść z Prowansji oraz Polak sprzeda zmysły

Fougasse to tradycyjny chleb wypiekany w Prowansji najczesciej z oliwkami, ziolami, orzechami lub serem. Na wzmianke o nim natknelam sie, czytajac Rubinowe czolenka Joanne Harris, a potem zaczelam szukac wiecej informacji o nim. Pod wzgledem smakowym przypomina wloska focaccie. Zazwyczaj nadaje sie mu charakterystyczny azurowy ksztalt liscia, choc niektorzy doszukuja sie w nim ksztaltu liry. W k...
Najnowsze przepisy
Dzisiaj zawitamy do Maksyku i zjemy coś pysznego mimo... ⇖ 3
Ekspresowy przepis na pyszną tortillę z indykiem oraz... ⇖ 14
Tropikalne cold brew, wspomnienie lata w szklance Smak,... ⇖ 27
Bardzo smaczny i zdrowy syrop z czarnego bzu z małą... ⇖ 131
Znalezienie idealnego prezentu bywa czasem prawdziwym... ⇖ 22
Przepisy z bloga
W tym roku postanowiłam zrobić nieco inną wersję sosu... ⇖ 71
Pomysł na tą bezglutenową, kolorową pieczeń chodził... ⇖ 90
Co zrobić na obiad lub ciepłą przekąskę, gdy cukinia... ⇖ 74
Dawno nie czytałam niczego spod pióra Katarzyny Michalak.... ⇖ 46
Póki jest bób, trzeba z niego korzystać i przygotowywać... ⇖ 70
Ostatnio prowadziłam szkolenie dla grupy nauczycieli z... ⇖ 87
Pomysł na te gofry chodził mi po głowie od dawna. Ich... ⇖ 120
Przepisy na czasie
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę... ⇖ 1444
Pierogi ruskie to klasyk, który zawsze się sprawdza!... ⇖ 849
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na... ⇖ 638
Zapraszam Was serdecznie do kolejnego przepisu, w którym... ⇖ 546
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 513
Najlepszy kompot na zimę to jest ten z mirabelek, który... ⇖ 461
Plasterki kanapkowe na zimę to znakomita propozycja na... ⇖ 456
Znakomite na zimę złote ogórki, które świetnie nadają... ⇖ 447