Najnowsze przepisy
Artykuł sponsorowany Jako projektant wnętrz z 10-letnim... ⇖ 12
Grillowany łosoś z salsą mango Zapraszam was dzisiaj do... ⇖ 39
Fougasse - chlebowy liść z Prowansji oraz Polak sprzeda zmysły
Fougasse to tradycyjny chleb wypiekany w Prowansji najczesciej z oliwkami, ziolami, orzechami lub serem. Na wzmianke o nim natknelam sie, czytajac Rubinowe czolenka Joanne Harris, a potem zaczelam szukac wiecej informacji o nim. Pod wzgledem smakowym przypomina wloska focaccie. Zazwyczaj nadaje sie mu charakterystyczny azurowy ksztalt liscia, choc niektorzy doszukuja sie w nim ksztaltu liry. W k...
Przepisy z bloga
Sos miodowo-musztardowy gości na naszym stole od kilku lat... ⇖ 35
Ostatnio praca zawodowa zdominowała moje życie. Niektóre... ⇖ 58
Wiele lat temu przeczytałam książkę o kobiecie, która... ⇖ 20
Po pierwszym upieczeniu pieczywa na twarogu nie byłam... ⇖ 66