Najnowsze przepisy
Risotto ze szparagami (risotto agli asparagi) to wiosenne i... ⇖ 5
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już... ⇖ 18
Składniki: truskawki świeże 1 kg + z tego odłożyć do... ⇖ 47
SERNICZKI CZEKOLADOWEDzień dobry. Zapraszam was dzisiaj na... ⇖ 38
Grillowane szaszłyki z kiełbasą Proste do przygotowania,... ⇖ 49
Biszkopt, masa truflowa, budyń bananowy z galaretką, a na... ⇖ 91
Ciasto malinowa fantazja bez pieczeniaProste, pyszne... ⇖ 65
Galicyjskie oładki ziemniaczane – kuchnia podkarpacka
Galicyjskie oładki ziemniaczane – kuchnia podkarpacka W dużym uproszczeniu oładki to małe placuszki smażone na tłuszczu. Nazwa ta używana jest od Małopolski, przez Podkarpacie, Lubelszczyznę, aż po Suwalszczyznę, ale w różnych regionach odnosi się do placuszków przygotowywanych w odmienny sposób. Zazwyczaj bazą oładków są surowe starte ziemniaki, do których dodaje się...
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 44
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 98
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 83
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 113