Najnowsze przepisy
Grillowany łosoś z salsą mango Zapraszam was dzisiaj do... ⇖ 34
Risotto ze szparagami (risotto agli asparagi) to wiosenne i... ⇖ 63
Gazpacho z pieczonych pomidorków i arbuza
Gazpacho. Jeśli chodzi o Gazpacho to oczywiście pierwsza myśl to słoneczna, Hiszpania a w szczególności kuchnia Andaluzyjska. Oczywiście chłodnik był już znany w starożytnym Rzymie i Grecji. Chociaż pomidory i papryka, zostały sprowadzone do Hiszpania z Nowego Świata dopiero w XVI wieku. Samo słowo Gazpacho pochodzi z arabskiego i oznacza-nasączony chleb. Jedną z ciekawostek jest… Czytaj dalej Gazpacho z pieczonych pomidorków i arbuza Artykuł Gazpacho z pieczonych...
Przepisy z bloga
Spaghetti con le Polpette: Włoska Tradycja na Twoim Stole... ⇖ 55
Pasta Sugo alla Siciliana, Historia i Pochodzenie. Pasta... ⇖ 143
Pasta Sugo alla Salvia, historii i przepis. Włoska kuchnia... ⇖ 53
Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z Serca Piemontu... ⇖ 60
Pasta Funghi e Piselli to klasyczne włoskie danie, które... ⇖ 44
Pasta wSugo al mascarpone e la pancetta — Historia i... ⇖ 69