Najnowsze przepisy
Risotto ze szparagami (risotto agli asparagi) to wiosenne i... ⇖ 2
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już... ⇖ 16
Składniki: truskawki świeże 1 kg + z tego odłożyć do... ⇖ 43
SERNICZKI CZEKOLADOWEDzień dobry. Zapraszam was dzisiaj na... ⇖ 34
Grillowane szaszłyki z kiełbasą Proste do przygotowania,... ⇖ 49
Biszkopt, masa truflowa, budyń bananowy z galaretką, a na... ⇖ 88
Ciasto malinowa fantazja bez pieczeniaProste, pyszne... ⇖ 60
Granita Cytrynowa i brioszka
Granita Cytrynowa i brioszka, czyli poranek w Sycylii ???? Granita Cytrynowa „matka” wszystkich granit, lodów czy też sorbetów, oczywiście tak uważają na Sycylii. Przede wszystkim Granita Cytrynowa fantastycznie gasi pragnienie. Podawana jest na śniadanie, lunch czy deser. W różnych rejonach Sycylii można znaleźć przeróżne konsystencje i smaki granity, choć najbardziej popularna jest właśnie cytrynowa. Granita… Czytaj dalej Granita Cytrynowa i...
Przepisy z bloga
Spaghetti con le Polpette: Włoska Tradycja na Twoim Stole... ⇖ 48
Pasta Sugo alla Siciliana, Historia i Pochodzenie. Pasta... ⇖ 142
Pasta Sugo alla Salvia, historii i przepis. Włoska kuchnia... ⇖ 51
Pasta Bagna Cauda: Włoska Tradycja Prosto z Serca Piemontu... ⇖ 60
Pasta Funghi e Piselli to klasyczne włoskie danie, które... ⇖ 43
Pasta wSugo al mascarpone e la pancetta — Historia i... ⇖ 68