Gravlax

Gravlax, to tradycyjne danie kuchni skandynawskiej, przyrządza się je z surowego łososia. Łosoś do tego dania musi być bardzo świeży, bez ości, ale ze skórą. Przygotowanie łososia jest bardzo proste, wystarczy rybę natrzeć przyprawami, zawinąć w folię, obciążyć ciężarem i zostawić w lodówce na kilka dni, aby ryba przeszła smakiem przypraw. Tak przygotowanego łososia przed podaniem oczyszczamy z przypraw... Read More Artykuł Gravlax pochodzi z...
Najnowsze przepisy
Sok z winogron Dzisiaj w "Furtce do ogrodu" jesień pachnie... ⇖ 6
Czy chcesz, by tort wyglądał nienagannie od pierwszego... ⇖ 13
Polecam Wam mój szybki obiad z ostatniego tygodnia.... ⇖ 25
Oh my goodness, let me tell you about one of my absolute... ⇖ 26
Let me tell you about the ultimate comfort food: chocolate... ⇖ 28
Let me tell you, making Lavender Earl Grey ice cream is an... ⇖ 28
Przepisy z bloga
A więc jesień! Pełne słońca wspomnienia z wakacyjnych... ⇖ 54
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 72
Świąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w... ⇖ 173
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 213
Makaron udon jest to jeden z moich ulubionych makaronów.... ⇖ 439
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2193
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 400
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 379
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 375
Czasem mam ochotę podać na obiad coś swojskiego,... ⇖ 369
Rewelacyjna kiszona kapusta na dwa sposoby. Zawsze trzymam... ⇖ 367
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 333