Grissini
Źródło: http://www.czarnawisienka.pl/2020/11/grissini.html
Grissini ???? to rodzaj włoskiego ???????? pieczywa/przekąski. Często podawane solo jako apetizer przed głównym daniem (np. picką????) ale również podawane z talerzem serów/wędlin.Moje Grissini są dość grube bo takie lubię, ale jeżeli wolicie cieńsze to zróbcie naprawdę mega cienkie wałeczki i pieczcie je trochę krócej.Składniki na ok. 30 sztuk:250 g mąki...
Najnowsze przepisy
Najlepsze pierniczki imbirowe- pachnące cynamonem ale i... ⇖ 6
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 7
Jeśli chcecie przenieść się na gorącą Sycylię bez... ⇖ 18
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 22
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Kilka lat temu lecąc na Kretę wiedziałam, że jednym z... ⇖ 760
Roladki z kurczaka ze szpinakiem i serem feta z sosem... ⇖ 500
Kremowy, delikatny i prosty do zrobienia - najlepszy sernik... ⇖ 565
Już niedługo rozpoczyna się Chiński Nowy Rok i z tej... ⇖ 613
Zupa krem z czosnku (wegańska!) Mega kremowa, aromatyczna,... ⇖ 616
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 113
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 80
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 75
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 73
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 58









































