Najnowsze przepisy
Risotto ze szparagami (risotto agli asparagi) to wiosenne i... ⇖ 14
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już... ⇖ 24
Składniki: truskawki świeże 1 kg + z tego odłożyć do... ⇖ 50
SERNICZKI CZEKOLADOWEDzień dobry. Zapraszam was dzisiaj na... ⇖ 39
Grillowane szaszłyki z kiełbasą Proste do przygotowania,... ⇖ 57
Griwech - algierski chrust
Karnawal w pelni, a u nas chwila wolnego, wiec zazyczyla sobiefaworkilub gusz-e-fil (sloniowe uszy). Mnie jednak od dawna chodzil po glowie algierski chrust na bazie ciasta drozdzowego, czyli griwech. Tradycyjnie podaje sie go z syropem z owocow cytrusowych lub z miodem (griwech moczy sie w miodzie, obtaczajac w nim ciastka, ale nie polewa jak tatarskie czak-czaki) w czasie ramadanu (p...
Przepisy z bloga
Sos miodowo-musztardowy gości na naszym stole od kilku lat... ⇖ 32
Ostatnio praca zawodowa zdominowała moje życie. Niektóre... ⇖ 58
Wiele lat temu przeczytałam książkę o kobiecie, która... ⇖ 20
Po pierwszym upieczeniu pieczywa na twarogu nie byłam... ⇖ 65